340LM

Zolang er maar knopjes aan zitten
bompa
Posts: 1464
Joined: 25 Apr 2011 22:46

340LM

Post by bompa » 12 Apr 2016 20:29

Het zal terug leren worden :? vandaag de zumo 340 lm aangeschaft en die werkt met basecamp :? ,
ik zat te twijfelen voor de zumo 340 lm en de 345 lm ,maar ik telefoneer niet op de moto , ik luister niet naar muziek
op de moto en de 345 lm was niet binnen, daar zegde ze mij dat ik dan beter de 340 kocht ,voor de rest ziet er dat ding redelijk overzichtelijk uit,je kan er mee offroad routes laden wat toch belangrijk is vond ik,je kan dezelfde weg terug naar vertrekpunt nemen die je gereden hebt als je wil , maar met mijne 550 ga ik de eerste maanden toch maar verder mee rijden :grin: al is zijn geheugen minder geworden, en ik krijg het niet klaar met javawa ,dus die 340 maar stilletjes leren gebruiken :grin:

bompa
Posts: 1464
Joined: 25 Apr 2011 22:46

Re: 340LM

Post by bompa » 12 Apr 2016 22:37

Ondertussen er toch al een route op kunnen plaatsen met basecamp :grin: 't ga misschien nog goed komen :grin:

User avatar
F M
Posts: 2989
Joined: 26 Oct 2009 21:45

Re: 340LM

Post by F M » 12 Apr 2016 22:58

Ja, de overschakeling van een 'ouwe' 550 naar zo een nieuw spul is niet min. ;)

Mijn 550 is de deur uit, ik moet dus wel met de nieuwe 590 aan de slag. Maar ik had me goed ingelezen, ik gebruik al een tijdje Basecamp ipv Mapsource omdat het buiten het zoeken naar plaatsen volgens mij beter werkt.

Staf, ken je het probleem om een route te starten als je er nog niet op zit, en je wil niet naar het beginpunt ?
I am confused. Oh no, maybe not!

bompa
Posts: 1464
Joined: 25 Apr 2011 22:46

Re: 340LM

Post by bompa » 13 Apr 2016 00:02

F M wrote:Ja, de overschakeling van een 'ouwe' 550 naar zo een nieuw spul is niet min. ;)

Mijn 550 is de deur uit, ik moet dus wel met de nieuwe 590 aan de slag. Maar ik had me goed ingelezen, ik gebruik al een tijdje Basecamp ipv Mapsource omdat het buiten het zoeken naar plaatsen volgens mij beter werkt.

Staf, ken je het probleem om een route te starten als je er nog niet op zit, en je wil niet naar het beginpunt ?
Nee zover ben ik nog niet,maar op een gegeven moment als ik de track ingeladen had drukte ik ergens op en het werd een route :grin: en nog wat geklungeld en hij maakte me een ritje naar het beginpunt van de route :o
dus ik moet nog zeer veel oefenen voor ik er eigenlijk mee overweg zal kunnen gelijk de 550 . nu probeer ik iets in te laden en neem het toestelletje in de hand en probeer het maar uit,maar morgen zal ik de handleiding maar is lezen dat zal ook al wel wa helpen denk ik . Maar eigenlijk het gps op zich ziet er wel goed en redelijk duidelijk uit ,nu nog zeer veel oefenen , ik heb de 340 dan ook vooral gekocht omdat je er routes zou kunnen inladen van andere kaartversies als je hem snel zou afkoppelen na het inladen en herberekenen afzet de routes hetzelfde zouden blijven.ik ben is benieuwd .Enigste minpunt is de houder en de voedingskabel daar zit een stroom omvormer op , dus aansluiten op de batterij is maar op een moto te gebruiken, maar 'k ga er iets op zoeken

User avatar
F M
Posts: 2989
Joined: 26 Oct 2009 21:45

Re: 340LM

Post by F M » 13 Apr 2016 01:01

bompa wrote:ik heb de 340 dan ook vooral gekocht omdat je er routes zou kunnen inladen van andere kaartversies als je hem snel zou afkoppelen na het inladen en herberekenen afzet de routes hetzelfde zouden blijven.ik ben is benieuwd .
Tja, dat kon de 550 eigenlijk ook al...
I am confused. Oh no, maybe not!

bompa
Posts: 1464
Joined: 25 Apr 2011 22:46

Re: 340LM

Post by bompa » 13 Apr 2016 07:36

Bij de 550 heb ik de routes altijd overtekend voor ik ze in lade ,nu met de 340 ga ik ze toch is proberen in te laden zonder te overtekenen, en vooral nu basecamp leren gebruiken ,maar ondertussen blijf ik mijne 550 gebruiken met
mapsource.

petervdc
Posts: 3055
Joined: 23 Oct 2009 11:45

Re: 340LM

Post by petervdc » 13 Apr 2016 12:19

Ik heb voor de 550 zo'n onroute kaartje gekocht.
Als ik ooit moet veranderenen ga'k toch proberen dat te hergebruiken hoor.
Maw tzal garmin blijven
Keep going

User avatar
F M
Posts: 2989
Joined: 26 Oct 2009 21:45

Re: 340LM

Post by F M » 13 Apr 2016 13:03

bompa wrote:Bij de 550 heb ik de routes altijd overtekend voor ik ze in lade ,nu met de 340 ga ik ze toch is proberen in te laden zonder te overtekenen
Awel, mijn werkwijze met de Zumo550 was al een hele tijd: van de route (zelf gemaakt of gekregen of gedownload) een track maken, en die track in de 550 laden. En bij de 590 doe ik net hetzelfde.

Alleen het maken van de track is nu gewijzigd. Dat deed ik vroeger met wingdb, nu met Basecamp.

Zowel de 550 als de 590 (en ook jouw 340) maken van die track een route, die normaal gezien 1 op 1 overenkomt met de oorspronkelijke route. Tenzij ergens de wegen helemaal veranderd zijn.

Je moet dan wel weten dat er maar 2 routepunten in die route zitten: begin- en eindpunt. Je GPS MOET dan staan op 'niet herberekenen'. Wil je aan het beginpunt van de route ook effectief starten, dan mag je de route activeren als je er nog niet op bent, en je kiest het startpunt als de 340 vraagt waar je wil beginnen. Wil je de route ergens anders beginnen, dan mag je de route pas activeren als je er effectief op bent, en dan kies je voor het eindpunt als bestemming. Je moet dan zelf een manier vinden om op de route te geraken.

Dat leren we dan wel een volgende keer ;)
I am confused. Oh no, maybe not!

bompa
Posts: 1464
Joined: 25 Apr 2011 22:46

Re: 340LM

Post by bompa » 13 Apr 2016 15:47

Van een track inladen en dat de 340 er een route van maakte heb ik gisterenavond ondervonden , er was een cd bij met 1001 routes op, maar eigenlijk zijn dat tracks, en zo had ik er gisteren een van ingeladen en heb er een route van laten maken, allee zonder dat ik er erg in had, ik duwde zo hier en daar op en het was een route geworden :grin:

Met de 550 reed ik altijd naar het dichtste punt van de route van bij mij uit en liet die rit dan een stukje over de route lopen zodat ik al in de juiste richting zat, en dan zette ik de te rijden route op, maar nu 't zal nog zoeken worden .

ik wilde eerst een tweedehands 550 bij kopen, maar als je die prijzen ziet wat ze er nog voor durven vragen ,daar heb ik nu een nieuwe 340 voor .

User avatar
F M
Posts: 2989
Joined: 26 Oct 2009 21:45

Re: 340LM

Post by F M » 13 Apr 2016 17:04

bompa wrote: Met de 550 reed ik altijd naar het dichtste punt van de route van bij mij uit en liet die rit dan een stukje over de route lopen zodat ik al in de juiste richting zat, en dan zette ik de te rijden route op, maar nu 't zal nog zoeken worden .
Dat is een perfect mogelijke werkwijze voor de 340 ook !

Het verschil met de 550: als je daar de route activeert als je al op de route bent, dan begon die gewoon de route te navigeren vanaf die plaats, zonder enige opmerking. De 340 gaat je daarentegen altijd vragen bij welke bestemming je de route wil aanvangen.

Heb je een route die hij gemaakt heeft van een track, dan moet je daar altijd de eindbestemming opgeven.
Heb je echter een echte route ingeladen, dan hangt het er van af of de route harde en/of zachte routepunten bevat. Want dan moet je het eerstvolgende harde routepunt op je route aangeven, en je zal ongetwijfeld niet weten welk dat is...

Vandaar mijn raad om met tracks te werken. Nadeel: je kan geen tussenstops in je route steken, zoals bv een café of restaurant wat je zeker wil bezoeken, of één of ander museum op de route...
I am confused. Oh no, maybe not!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest