Een bleittopic exclusief voor iedereen

Hét forum bij uitstek waar je je ei kwijt kan. Of om stoom af te blazen. Om je hart te luchten. Topics zijn enkel toegankelijk voor wie geregistreerd en aangelogd is.
Locked
Tom Thumper
Posts: 1658
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Tom Thumper »

OzzePaa wrote: 21 Apr 2020 11:02 Soms worden er zelfs bedenkingen omtrent één en ander geformuleerd door verondersteld intelligentie mensen waar ge zulks niet zou van verwachten : https://www.knack.be/nieuws/belgie/het- ... 89023.html
En dat is nu het verschil tussen media, Knack laat iemand aan het woord die een omstreden mening formuleert en gelukkig zetten ze de naam en toenaam van de schrijfster er bij. Ook dan weer wordt duidelijk dat de dame geen enkele autoriteit ter zake heeft, ze is schrijfster en verkondigt haar op het eerste gezicht wel interessante gedachte. Zo andere quoten enzo, dat klinkt gewichtig. Maar dat mag.

En gelukkig is het in Knack waar ze dan eerlijkheidhalve ook de andere kant belichten: https://www.knack.be/nieuws/belgie/wil- ... 89973.html Een journalist gaat dan de andere kant van de vreemde gedachtenkronkels van de eerste auteur belichten, en dat is nog mooier, dat duidt op kwalitatieve journalistiek die we veel te weinig zien.

En Wipr, ga jij maar rebelleren. Hoe is het nog met de hoest van Bolsonaro? :laughing:
Me gusta la moto, me gustas tu.

Tom Thumper
Posts: 1658
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Tom Thumper »

Blackbert wrote: 21 Apr 2020 11:23Wattem gisteren op de grote markt stond te verkondigen klopt wel, de economische gevolgen gaan de crisis van 2008 doen verbleken en wat kan voor de DHZ en tuinzaken kan evengoed voor vele andere sectoren. Net zoals vele bedrijfsleiders zeker in staat zijn om de algemene maatregelen te vertalen naar hun productie. Ze hebben wel dringend een wettelijk kader nodig. En een afzetmarkt.
Ding is wel dat de maatregelen die genomen zijn er op gericht zijn om enkel de strikt nodige interactie tussen mensen toe te laten. Daar was een heel mooie grafische voorstelling van met bewegende bollekes in een vierkantje. Bollekes die tegen elkaar botsen steken elkaar aan. Hoe meer bollekes en hoe meer beweging, hoe meer botsingen. Als er nu meer winkels opengaan, komt er meer beweging en dus meer botsende bollekes. Dus eigenlijk, wat kan voor DHZ en tuinzaken, kan daarom niet gewoon voor andere zaken of er moeten heel andere keuzes gemaakt worden. Maar dat neemt niet weg dat er een duidelijker wettelijk kader mag komen stillekesaan en daar geef ik jou én Ward De Bever dan weer gelijk in. Nooit gedacht dat ik dat zou schrijven in één zin. :grin:
Me gusta la moto, me gustas tu.

User avatar
Blackbert
Posts: 3470
Joined: 17 Oct 2009 15:30

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Blackbert »

Ik had ook niet gedacht het ergens over eens te zijn met BDW. ;)

Soit, die 2 Knack-artikels zetten het wel mooi in beeld. Waarbij ik durf aanhalen dat Saskia haar uitspraken over 80jarigen toch wel erg moeiteloos door te trekken zijn naar een donkerbruine periode midden vorige eeuw. Ik vraag me af of ze nog grootouders heeft ...
Hoe groot de solidariteit echt is zal blijken wanneer de zorgverstrekkers de voet van het gas mogen halen en hun adrenaline uitgewerkt is ...

En nee, je moet niet iedereen overal zomaar overal laten binnenlopen. Zaterdag leek het mee te vallen, aan de DHZ op tv. Gisteren stond de parking van de Gamma hier gewoon vol. Trop.
Zaken die specifieker werken (auto's, keukens, tegels, verf, ...) kunnen de toeloop perfect in de hand houden door alleen op afspraak te werken. 1 klant per keer binnen. Mét handgel en maskers. Daar gaan we toch naartoe.
grease up your baby for a ball on the hill

pingu
Posts: 420
Joined: 09 May 2013 17:19

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by pingu »

Ik vermoed dat het grootste deel van "de medemens" nog steeds overtuigd is dat de huidige maatregelen nodig zijn. De beelden uit Italiaanse, Spaanse en andere ziekenhuizen, cijfers uit onze eigen rusthuizen, etc. laten weinig aan de verbeelding over. Maar Wipr raakt wel een belangrijk punt vind ik: al die maatregelen werken maar zolang er een draagvlak voor bestaat. En hoe langer dit duurt, hoe moeilijker dat gaat zijn; uit economische noodzaak, of omdat mensen zich meer en meer gaan beginnen afvragen waarom vb. in de buurlanden minder strikte maatregelen van kracht zijn/worden.
Ik houd m'n hart vast voor de zomer: geen festivals, geen andere massa events / activiteiten,... Het aantal tuinfeestjes, barbeques, "privé festivallekes", enz. gaat niet te tellen zijn vrees ik.

Tom Thumper
Posts: 1658
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Tom Thumper »

pingu wrote: 21 Apr 2020 12:43 Maar Wipr raakt wel een belangrijk punt vind ik: al die maatregelen werken maar zolang er een draagvlak voor bestaat. En hoe langer dit duurt, hoe moeilijker dat gaat zijn; uit economische noodzaak, of omdat mensen zich meer en meer gaan beginnen afvragen waarom vb. in de buurlanden minder strikte maatregelen van kracht zijn/worden.
Ik houd m'n hart vast voor de zomer: geen festivals, geen andere massa events / activiteiten,... Het aantal tuinfeestjes, barbeques, "privé festivallekes", enz. gaat niet te tellen zijn vrees ik.
Maar dan ga je er van uit dat een draagvlak bestaat of niet bestaat. Politici willen ons vaak overtuigen van een vaststaand gegeven dat een draagvlak bestaat voor iets of dat dit net niet bestaat. "We kunnen dit niet doen want er bestaat geen draagvlak voor" als eufemisme voor "dat past niet in onze ideologie". Anderzijds spenderen ze miljoenen aan hun propaganda waarmee Facebook en dergelijke slapend rijk wordt. Ze doen dit net met de bedoeling om een draagvlak te creëren voor hun ideeën en tonen ze daarmee net aan dat een draagvlak voor bepaalde zaken iets is waar aan gewerkt kan en moet worden.

En ja, als je zo op facebook en andere sociale media ziet, zijn er heel wat krachten actief om net dat draagvlak af te breken met onzinnige discussies en valse info o.a. over wat er in andere landen aan de hand is. Maar als je dan eens kijkt naar de nieuwsberichten uit die andere landen, het is er allemaal een beetje hetzelfde, accenten verschillen. Toevallig een Iers nieuwsbericht gezien, leek wel copie/paste van onze nieuwsberichten. Toestand vrij goed onder controle maar nog steeds grote problemen in woon-zorg centra en moeite om aan mondmaskers te geraken. Tja, dat ze in Ierland geen mondmaskers hebben zal ook wel de schuld van Maggie zijn zeker?
Me gusta la moto, me gustas tu.

User avatar
OzzePaa
Posts: 2380
Joined: 03 Jul 2014 12:24

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by OzzePaa »

Het Corona-virus moet weg/dood/uitgeroeid/onder controle/overwonnen. Akkoord. Hoe doe je dat ? Waarschijnlijk/misschien/hopelijk met een werkend vaccin. Omdat het een dermate dodelijk ding is, dus niet met iets zoiets als de influenza-vaccins, want daar moeten we elk jaar weer een gok wagen welke groep/subgroep er gaat opdagen en nemen we de geringe :mrgreen: gevolgen voor lief.
Groepsimmuniteit is de door de natuur voorziene weg om die lelijke vlerk klein te krijgen.
Goed idee ! Dat doel gaan we bereiken door eerst iedereen in zijn kot te houden tot de IC-capacitiet weer kan ademen.
En dan :?: De combinatie van de twee : gecontroleerd loslaten uit oogpunt van groepsimmunitiet tot het vaccin verlossing brengt ... ergens najaar 2021.
Maar de billion dollar question (zoals er al velen gesteld zijn dezer weken) is dan natuurlijk : hoe gaan we de groepsimmuniteit op een "gecontroleerd veilige" wijze bewerkstelligen. Moeilijke oefening, zo blijkt, want de (desatreuze) gevolgen van een verkeerde beslissing worden pas 2 à 3 weken later zichtbaar.
Dat hebben we wel gemerkt na de lockdown-feestjes int weekend van vrijdag de 13de zeker ?
Maar goed, hopelijk gaan allerlei hoogtechnologische en andere persoonlijke hulpmiddelen er wel mee voor zorgen dat het lukt om daarover nu (en later ook over andere zaken) "total control" te hebben.
Daarbij niet te vergeten dat dit alles over de ganse globe dient te gebeuren, want zolang HEEL de bol niet OK is kan er NERGENS weer terug 100% normaal geleefd worden.

Een mens mag daar, hoewel steeds in besef van de ernst der dingen, toch eens over contempleren, niet ?

Ondertussen klinkt er her en der zelfs in Zweden de roep naar strenge maatregelen.
Maar als je de curves, en vooral het curveVERLOOP, van dat land en ons Belgiekske vergelijkt, dan vraag ik mij toch af waar het allom rondgestrooide doemscenario van de Zweedse zelfmoord daar na 5 weken zichtbaar is :?: :dontknow: https://corona.help/compare/linear/belgium/sweden
Dagelijkse Zweedse statistieken zijn tevens zeer helder :arrow: https://platz.se/coronavirus/?lang=en#j ... t-hospital
Last edited by OzzePaa on 21 Apr 2020 13:29, edited 1 time in total.
TE is nooit goe ... alleen in TEgoei en TEvreden ......................................... en TEquilla

Tom Thumper
Posts: 1658
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Tom Thumper »

OzzePaa wrote: 21 Apr 2020 13:15 Een mens mag daar, hoewel steeds in besef van de ernst der dingen, toch eens over contempleren, niet ?
Dat mag een mens zeker maar hoe beter geïnformeerd, hoe beter een mens kan contempleren: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/18 ... om-met-de/
En wat blijkt dan? Zweden doet het helemaal niet zo goed als ze doen uitschijnen en ze hebben een duidelijke politieke agenda in het voeren van het beleid dat ze voeren.
Me gusta la moto, me gustas tu.

User avatar
Blackbert
Posts: 3470
Joined: 17 Oct 2009 15:30

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Blackbert »

Voor ik hier mijn kot ga verlaten, een kleine voorspelling, voor wat ze waard is. (eigenlijk om mijzelf eens te testen en in het beste geval te kunnen zeggen "ziede wel" :mrgreen: )

Tenzij we voor die datum een opflakkering krijgen: vanaf 3 mei:
- onder strikte voorwaarden meer toegang tot handelszaken, geen horeca.
- mondmaskers voor iedereen verplicht waar de meter en half in het gedrang komt

Waarschijnlijk nog wat later:
- uitgebreid gaan testen op drager zijn
- de app laten/doen installeren. heeft mi geen zin zonder stap 1

Er wordt nu wel rondgetoeterd dat die app zal dienen om uzelf te beschermen, maar ik zie niet in hoe die dat beter zal doen dan handgel, een masker en een meetlat, tenzij er grootschalig gemonitord wordt en opnieuw getest, en zo verder. wat een doos van pandora kan zijn ivm privacy.
grease up your baby for a ball on the hill

User avatar
OzzePaa
Posts: 2380
Joined: 03 Jul 2014 12:24

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by OzzePaa »

Tom Thumper wrote: 21 Apr 2020 13:29
OzzePaa wrote: 21 Apr 2020 13:15 Een mens mag daar, hoewel steeds in besef van de ernst der dingen, toch eens over contempleren, niet ?
Dat mag een mens zeker maar hoe beter geïnformeerd, hoe beter een mens kan contempleren: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/18 ... om-met-de/
En wat blijkt dan? Zweden doet het helemaal niet zo goed als ze doen uitschijnen en ze hebben een duidelijke politieke agenda in het voeren van het beleid dat ze voeren.
Ja zeg, Zweden, dat is zoiets als Rusland, Noord-Korea, China, waar in tegenstelling met hier ten lande, alles wat de politiek beweert met een korrel zout genomen moet worden :?:
De dagelijkse Zweedse statistieken zullen dan hoegenaamd ook niet betrouwbaar zijn :arrow: https://platz.se/coronavirus/?lang=en#j ... t-hospital

Maar schijn omwille van dunnere bevolkingsdichtheid ? Nogal evident :roll: De waarheid is dat op wat Samen na iedereen er woont in een zuidelijke län. Meer dan één derde van de Zweden woont daarbij nog in Stockholm, Goteborg en Malmo. Groot-Stockholm telt 2,5 miljoen inwoners. Met de doemscenario's in gedachten die "modellen" aan de zwakke maatregelen toeschrijven, zou je toch denken dat die stad nu na 5 weken bijna uitgeroeid is. Dat wil deze grafiek toch voorhouden ?? https://www.hln.be/nieuws/binnenland/ex ... ~af326e41/

"Het aantal doden wordt er elke dag groter" ... jazeker, er komen elke dag doden bij ... maar het aantal doden per dag wordt niet elke dag groter, zoals men wil dat dit gelezen wordt
Rust en verzorgingstehuizen gingen einde maart in Zweden op slot. Overlijdens toegeschreven aan Covid19 daar worden wel degelijk mee opgenomen in de cijfers. Die zijn trouwens in dat land ook duidelijk wat de meest risicovolle groep betreft.
De politieke agenda die de bevolking later de schuld kan geven van 's lands ondergang, kan ik evengoed onze leiders toebedelen als ze elke dag aanhalen te luisteren naar de wetenschappers. Als later blijkt dat the cure worse than the desease bleek, kunnen zij ook hun handen wassen.
Ik weet het dus ook niet, maar blijf toch in doubt ...
Eén ding is zeker : er zal nog veel inkt vloeien hieromtrent en betrouwbare cijfers met de daarop gefundeerde conclusies zullen pas medio 2021, als de officiële sterftecijfers op StatBEL zijn aangevuld, mogelijk worden.

Bert's glazen bol hierboven lijkt me ook geen ondenkbaar vervolg. Zoals hij al zegt is testen me zowat als de ottokeuring : vandaag beantwoord het voertuig aan de voorschriften ... voor morgen zijn we niet verantwoordelijk.
Als zo'n telefoon-app verplicht wordt hebbik denk' geen GSM meer vandoen. Daarvoor zijn er teveel die likkebaardend uitkijken naar die kans op nieuwe orde. En bij mondmaskermaatregelen laat ik de helm gewoon opstaan nah ;) :mrgreen: :lol:
TE is nooit goe ... alleen in TEgoei en TEvreden ......................................... en TEquilla

User avatar
Blackbert
Posts: 3470
Joined: 17 Oct 2009 15:30

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Blackbert »

Nieuwe Orde heet tegenwoordig het Nieuwe Normaal. :whistling: :twisted:

Btw, het luisterend oor van de NSA staat intussen redelijk warm. :mrgreen: :lipsrsealed2:
grease up your baby for a ball on the hill

User avatar
Blackbert
Posts: 3470
Joined: 17 Oct 2009 15:30

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Blackbert »

Atomium. :smash: :freak:
grease up your baby for a ball on the hill

User avatar
OzzePaa
Posts: 2380
Joined: 03 Jul 2014 12:24

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by OzzePaa »

Blackbert wrote: 21 Apr 2020 14:39 Atomium. :smash: :freak:
Jaja, :lol: :lol: maar nog efkes .... :whip:
pingu wrote: 21 Apr 2020 12:43 Ik vermoed dat het grootste deel van "de medemens" nog steeds overtuigd is dat de huidige maatregelen nodig zijn. De beelden uit Italiaanse, Spaanse en andere ziekenhuizen, cijfers uit onze eigen rusthuizen, etc. laten weinig aan de verbeelding over. ......
De medemens moest blijkbaar nog niet zo lang geleden toch niet overtuigd worden van maatregelen ondanks dezelfde beelden :krabje:
Wil niet in herhaling vallen, maar ...

De huidige maatregelen zijn er dus niet omwille van het aantal mensen dat er dood gaat gaan, maar om de overbelasting van IC's in ziekenhuizen te voorkomen :?:
Die is er :furious3: :furious3: :furious3: bij zware griepjaren ook :!: :arrow: En nog niet eens zo lang geleden :arrow:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/239 ... -griepgolf
https://www.elkerliek.nl/Elkerliek/Nieu ... griep.html
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/01/11 ... 1-2863928/
https://www.dvhn.nl/groningen/Is-de-gri ... o.com%252F

Int Engels misschien :?:
https://time.com/5107984/hospitals-hand ... -patients/
https://www.nytimes.com/2020/02/07/heal ... virus.html
https://www.theguardian.com/world/2009/ ... verwhelmed

Of int Frans :?:
https://www.la-croix.com/Actualite/Fran ... 22-1283720
https://www.youtube.com/watch?v=7zZ9GAYxPZE

Misschien beter int Duits :?:
https://www.wunderweib.de/grippe-ueberf ... 02760.html
https://www.rnd.de/gesundheit/grippe-20 ... NEQY4.html

In Spanje ??
https://www.elperiodico.com/es/sociedad ... na-5725096

Enja, ook Italiaans ... :wall:
https://torino.repubblica.it/cronaca/20 ... ref=search
TE is nooit goe ... alleen in TEgoei en TEvreden ......................................... en TEquilla

pingu
Posts: 420
Joined: 09 May 2013 17:19

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by pingu »

Tom Thumper wrote: 21 Apr 2020 12:57 Maar dan ga je er van uit dat een draagvlak bestaat of niet bestaat. Politici willen ons vaak overtuigen van een vaststaand gegeven dat een draagvlak bestaat voor iets of dat dit net niet bestaat.
"Draagvlak" is inderdaad geen vaststaand, onveranderlijk feit; maar iets dat je kan proberen creëren of net afbreken. Voorbeelden genoeg doorheen de geschiedenis. Maar proberen is geen garantie op succes. De berichtgeving i.v.m. het Paasweekeinde indachtig, vrees ik dat meer en meer mensen, zoals Wipr, gaan zeggen: "foert". Zéker als meer landen het voorbeeld van Oostenrijk, Duitsland, Denemarken e.d. volgen. Ma bon, da's allemaal toekomst voorspellen en daarin is vooralsnog niemand expert... :mrgreen:

User avatar
duibhce Kaelann
Posts: 2924
Joined: 01 Dec 2009 23:39
Location: Itch(B), Idilevo(BG)
Contact:

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by duibhce Kaelann »

OzzePaa wrote: 21 Apr 2020 11:02 Voorts deel ik Bert's vrees wat dat andere hot-issue betreft, en er zitten hier wel genoeg IT'ers die, in tegenstelling tot Bert, heel goed zullen weten hoe men in staat is om intelligente technologie op dermate onschuldige en "coole" wijze aan kan wenden tot sociaal aanvaarde toestanden die veel verdere bedoelingen hebben dan deze waarvoor ze aan het alles slikkende grote publiek worden door de strot geduwd.
Er zijn zeker manieren om dat te doen. Er zijn zelfs al enkele suggesties in die richting gelanceerd (vanuit mensen met kennis ter zake). Maar ik kan nu niet zeggen dat ik ook maar 1 partij in ons politieke landschap vertrouw om dat ook op een correcte en efficiënte manier in de praktijk om te zetten. Daarvoor zien ze allemaal te veel electorale en machtsopportuniteiten. Het handvol politiekers dat het wel zou willen en kunnen voor elkaar krijgen gaan verdrinken in partijpolitieke zever.
When I'm nervous I count primes.

Destinationworld.be: Journeys... not just travels
Discoveroverland.eu: Inspiring overland travel meetings

Tom Thumper
Posts: 1658
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Tom Thumper »

OzzePaa wrote: 21 Apr 2020 14:19 Ja zeg, Zweden, dat is zoiets als Rusland, Noord-Korea, China, waar in tegenstelling met hier ten lande, alles wat de politiek beweert met een korrel zout genomen moet worden :?:
De dagelijkse Zweedse statistieken zullen dan hoegenaamd ook niet betrouwbaar zijn :arrow: https://platz.se/coronavirus/?lang=en#j ... t-hospital
En wie trekt de betrouwbaarheid van de Zweedse cijfers in vraag? En wie zegt dat de Zweedse politiek minder betrouwbaar zou zijn? :dontknow:
OzzePaa wrote:De huidige maatregelen zijn er dus niet omwille van het aantal mensen dat er dood gaat gaan, maar om de overbelasting van IC's in ziekenhuizen te voorkomen :?:
En waarom mogen de IC's niet overbelast worden? Niet omdat ze dan teveel was naar de wasserij moeten doen, wel omdat anders mensen dood gaan, niet alleen van corona maar ook van vrij banale dingen waar mensen mee op spoed komen, zoals griep en dergelijke... :roll:

En uw vergelijkingen met griep, die rammelen langs alle kanten. Om te beginnen, uw laatste nederlandstalige artikels: vrt nieuws: 52 doden in Frankrijk, 164 onderzoeken, consultaties, operaties en dergelijke uitgesteld in Nederland, dat is in niets te vergelijken met wat er nu gebeurt. En dat is eigenlijk maar een fait divers omdat zoiets elk jaar gebeurt en onze gezondheidszorg is daar op ingesteld, die in België nog net wat beter dan in Nederland en Frankrijk maar soit. Wat er nu met corona gebeurt is niet te voorspellen, niemand weet hoe dat verder gaat lopen. Er zijn modellen en berekeningen en hypotheses maar zekerheid is er heel weinig omdat het den eerste keer is in de huidige samenleving.

Dan het overspoelen van ziekenhuizen in de UK en USA, daar ooit al eens in het ziekenhuis beland? Dan zal merken hoe lamentabel de ziekenzorg daar is voor mensen zonder handen vol geld en dikke kredietkaarten. En ja, het is een schande dat de volksgezondheid niet eens voorzien is op vrij nauwkeurig voorspelbare zaken.

En ja, van griep sterven elk jaar heel veel mensen maar misschien kan je eens achter die cijfers gaan kijken wie er van griep sterft en waar mensen van griep sterven?

Voor griep is een vaccin.

Wat is uw punt eigenlijk, dat we de groepsimmuniteit moeten bevorderen? Dus gewoon de zwakste in de samenleving laten sterven? Leeft uw ma nog? Die van mij in elk geval wel, ook ne goeie vriend met muco, collega die herstelt van leukemie... Ja, doe maar, laat die maar gewoon dood gaan, eigen schuld! :evil:
Me gusta la moto, me gustas tu.

User avatar
Muug
Posts: 11810
Joined: 17 Oct 2009 13:04

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Muug »

Boeiende discussie ! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Doe zo verder !

Ik meng mij er bewust niet in, wegens te weinig hersencellen. Ik volg mijn buikgevoel, en dat zegt gelijk Bert en Stefke : "Hm, toch maar wat meer en langer binnen blijven". :whistling:

Mijn voorspelling is deze: de komende tien jaar - minstens! - gaan er erg veel mensen doctoreren op de cijfers die wereldwijd vergaard worden. Er zullen supersterke computermodellen uitgebouwd kunnen worden dankzij al die cijfers. Als tenminste de correcte cijfers gebruikt worden, want ik geef wipr hierin wel gelijk dat ge met wiskunde en statistieken om het even wat kunt bewijzen. Maar àls ze correct gebruikt worden, wel dan kan je er fantastische dingen mee doen. :shock:

Ook onlangs gelezen: volgens de computermodellen die er nu al zijn gaat dit virus zich in een aantal golven manifesteren die kunnen duren tot 2024. Een tweede golf hebben ze nu stilaan weer in Aziië: ze sukkelen bvb in Singapore en nog ergens dat ik vergeten ben. Het reist quasi letterlijk de wereld rond, en "passeert" meermaals. Ik hoop met heel mijn hart dat het niet zover gaat komen. Drie weken quarantaine is één ding, maar drie jaar rondlopen met maskers en handschoenen is nog heel iets anders ! :behead: :hanged: :help:

Ehm, die Motorpraat-rit.... voor welk jaar was die weer bedoeld? :(

bompa
Posts: 1810
Joined: 25 Apr 2011 22:46

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by bompa »

Gisteren zegde ze op den tv , als je het virus al gehad hebt het geen zekerheid geeft dat je er immum voor zult zijn ,ik weet wel ik ben voorzichtig en hou me toch wel aan de regels , en we zien wel.

User avatar
Blackbert
Posts: 3470
Joined: 17 Oct 2009 15:30

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Blackbert »

Iemand zou eens wat virologen een farmacologen moeten videocallen met de vraag of er op basis van de vorige coronatoestanden (SARS en MERS) al niet aan een soort basisvaccin kon gewerkt worden, waarop men kon voortborduren bij een nieuwe variant. Zoals dat bij griep gebeurt als ik mij niet vergis.
grease up your baby for a ball on the hill

Tom Thumper
Posts: 1658
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Tom Thumper »

Blackbert wrote: 21 Apr 2020 16:56 Iemand zou eens wat virologen een farmacologen moeten videocallen met de vraag of er op basis van de vorige coronatoestanden (SARS en MERS) al niet aan een soort basisvaccin kon gewerkt worden, waarop men kon voortborduren bij een nieuwe variant. Zoals dat bij griep gebeurt als ik mij niet vergis.
Check! https://www.janssen.com/belgium/nl/Coro ... eel-vaccin
Me gusta la moto, me gustas tu.

User avatar
Muug
Posts: 11810
Joined: 17 Oct 2009 13:04

Re: Een bleittopic exclusief voor iedereen

Post by Muug »

Tom Thumper wrote: 21 Apr 2020 17:23
Blackbert wrote: 21 Apr 2020 16:56 Iemand zou eens wat virologen een farmacologen moeten videocallen met de vraag of er op basis van de vorige coronatoestanden (SARS en MERS) al niet aan een soort basisvaccin kon gewerkt worden, waarop men kon voortborduren bij een nieuwe variant. Zoals dat bij griep gebeurt als ik mij niet vergis.
Check! https://www.janssen.com/belgium/nl/Coro ... eel-vaccin
Beetje zwak toch :oops:

Locked